Paluu kotiseuduille houkutteli

Pietarsaaren UPM:n sellutehtaalla tuotannon kehitysinsinöörinä maaliskuun alusta lähtien työskennellyt paluumuuttaja Joni Kantola on ehtinyt saamaan runsaasti työkokemusta UPM:n tehtailta jo opiskeluiden aikana.

Kalajoelta kotoisin oleva Kantola asui viiden vuoden ajan Oulussa, jonka aikana hän suoritti prosessitekniikan diplomi-insinöörin tutkinnon Oulun yliopistossa. Opiskelujen ohessa hän työskenteli samalla määräaikaisissa työsuhteissa UPM:n tehtailla Pietarsaaressa ja Kuusankoskella.

Ensikosketus selluteollisuuteen ja UPM:n tehtaisiin tapahtui vuonna 2015, jolloin Kantola työskenteli ensimmäistä kertaa kesätyöntekijänä Pietarsaaren sellutehtaalla kuitulinjan käynninturvaajana. Sen jälkeen työkokemusta on tullut toiselta kesältä Pietarsaaresta sekä UPM Kymin sellutehtaalta projekti-insinöörin ja vuoromestarin tehtävistä. Viimeisimpänä tehtävänään ennen Pietarsaareen paluuta Kantola toimi Kymillä diplomityöntekijänä.

– Työilmapiiri UPM:n tehtailla on ollut aina todella hyvä, ja tehtäviin on saanut kattavan perehdytyksen sekä moniammatillisen työyhteisön tuen. Siltikään kädestä pitäen ei joka paikkaan ole viety, vaan tilaa on annettu myös itsensä haastamiselle ja omalle ajattelulle, Kantola kiittelee.

 

Yhdessä tekemisen meininkiä

Vuoden 2018 lopulla UPM Kymin tehtaalla diplomityötä tehdessä ajatuksissa oli myös tulevaisuuden kuviot valmistumisen jälkeen. Kun Pietarsaaren sellutehtaalle haettiin sekä käyttö- että kehitysinsinööriä, ei Kantola epäröinyt jättää hakemusta. Lopulta eri hakuvaiheiden kautta valinta kehitysinsinöörin tehtävään varmistui.

– Nykyinen työpaikkani on mahdollistanut asumisen lähellä kotikuntaani ja sen myötä näen myös enemmän perhettäni ja ystäviäni. Lisäksi päätökseen vaikuttivat myös aiemmat kokemukset kesätöistä. Pietarsaari kaupunkina oli tuttu ja tiesin että voisin viihtyä täällä. Pietarsaareen olen kotiutunut hyvin, ja vaikka ruotsin kieli ei minulta vielä täysin taitukaan, ei se missään vaiheessa ole koitunut ongelmaksi työ- tai vapaa-ajalla.

Kantola kokee, että opiskelujen ohessa saatu työkokemus UPM:llä on antanut hyvän pohjan työuralle siirtymiseen.

– Olen saanut mahdollisuuden vuosien varrella edetä askel kerrallaan haastavampiin tehtäviin ja sitä kautta päässyt kehittämään omaa osaamistani. Se, että Pietarsaaren tehdasalue ja henkilöstö olivat tulleet minulle aiemmilta vuosilta tutuiksi, on auttanut minua merkittävästi uudessa työtehtävässäni. Tällä hetkellä kehitysinsinöörin työtehtävät tuotannossa painottuvat kuitulinjalle, mutta tulevaisuudessa työnkuva tulee mahdollisesti laajentumaan.

– Parasta UPM:llä työskentelyssä on ennen kaikkea yhdessä tekemisen meininki – se, että jokainen tuo pöytään oman osaamisensa ja ammattitaitonsa. Siitä sitten lähdetään yhdessä kehittämään ja luomaan ratkaisuja hyvällä yhteistyöllä, Kantola kiteyttää.

– Olen viihtynyt Pietarsaaren sellutehtaalla erittäin hyvin. Töihin ei ole kertaakaan tympäissyt lähteä, hän hymyilee.

Jaa facebookissa