NCE:lle satama on tärkeä!

Vaativiin komposiittituotteisiin erikoistunut NCE Oy vie Pietarsaaresta maailmalle valtavia putkia ja säiliöitä, joita yritys räätälöi asiakkailleen ympäri maailmaa.

– Tuotteitamme on sataman kautta lähtenyt muun muassa Chileen, Meksikoon, Koreaan, Egyptiin ja Makedoniaan, Business Controller Josefine Snellman kertoo osoittaen huoneensa seinällä olevaa kuvaa syksyllä 2017 Egyptiin lähteneestä lastista.

Valtaosa tuotannosta lähtee maailmalle nimenomaan NCE:n vieressä sijaitsevan Pietarsaaren sataman kautta.

– Satama on meille tosi tärkeä. On iso etu jo kaupantekovaiheessa, kun voimme kertoa, että saamme tuotteet laivaan suoraan tehtaaltamme.

 

Vaativa ja nopeasti kehittyvä

Komposiittiala kehittyy nopeasti ja vaatii erityisosaamista, se tuo rekrytointiin omat haasteensa.

– Onneksi tällä seudulla on vahva veneenrakennuksen perinne, joka on hyvä pohja myös komposiittialalle suuntautumiseen. Olemme tehneet jonkin verran yhteistyötä myös alueellamme ammatillista koulutusta tarjoavan Optiman kanssa. He ovat järjestäneet sekä suomen- että ruotsinkielistä koulutusta komposiittialalle. Toiveissamme on, että tulevaisuudessa Optima toteuttaisi myös toisen asteen koulutuksen, jossa yhtenä suuntautumisvaihtoehtona olisi komposiittiala.

Josefine Snellman toteaa, että AIP on NCE:lle hyvä sijaintipaikka.

– Meillä on täällä erinomainen yhteistyöverkosto ja hyvät alihankkijat. Alueyhteistyön kautta olemme löytäneet myös uusia synergiaetuja, kuten esimerkiksi työturvallisuuskoulutusten järjestämisen yhdessä.

Jaa facebookissa