Facebook LinkedIn Instagram

Epoksiliima aloitti yhteistyön

Baltic Yachtsin projektipäällikkö Tommy Johansson ja Nautor´s Swanin tuotantojohtaja Kjell Björklund ovat lapsuuden ystäviä – ja kovia kilpailijoita.

– Olin 5-vuotias, kun muutimme Tommyn naapuriin. Ensimmäinen riita meillä oli veneen perän muodosta. Tulin kotiin ja sanoin isälle, ettei Tommy osaa tätä hommaa ollenkaan. Minun isäni oli töissä Nautorilla ja Tommyn Balticilla.

 

Sparrausta ja tukea

Tänä päivänä yritykset ovat paitsi kilpailijat toisilleen myös erinomaiset yhteistyökumppanit.

– Meillä on keskenämme hyvä kilpailu, joka tukee sekä molempien brändien kehitystä että alueemme mainetta maailmalla, Tommy Johansson toteaa.

– Yhteistyö puskee alan kehitystä eteenpäin. Sparraamme toinen toisiamme. Baltic Yachts ja Nautor´s Swan vastaan muu maailma, Björklund sanoo.

Työntekijätkin ovat välillä melkein yhteisiä. Joskus on lainattu naapurista laminoitsijaa, toisinaan insinööriä. Tavaroita ja materiaaleja lainataan jatkuvasti puolin ja toisin.

– Keskusvarastomme on naapurissa, Johansson nauraa.

– Aina yhteistyö ei ole ollut yhtä hyvää. Vuonna 2002 vastasin Kolpin laminointiosastosta ja meiltä loppui epoksiliima. Päätin pyytää liimaa Balticilta lainaan. Minua kovasti jarruteltiin, mutta pidin pääni ja saimme liimaa lainaan. Siitä yhteistyö lähti kehittymään.

– On aivan turhaa, että Nautorilla tuotanto seisoo, jos meillä on liimaa lainata, Johansson sanoo.

– Bisneksessä kilpaillaan, mutta muuten tehdään yhteistyötä, miehet toteavat yhteistuumin.

Jaa facebookissa